Sisik ikan Permata Hati

12:47 PG Edit This 0 Comments »
Mencuba bunga sisik ikan ni buat pertama kalinya, memandangkan saya ni suke sangat kat bunga-bungaan so i buatlah mengikut idea sendiri well, cube je kan tapi yang ni belum siap lagi. Anyway kat tangan i buat lain pulak bunganya!.. bukan apa saja tak nak buat cepat2 sebab bz ngan kerja2 kat ofis, tu pun kerja bawa balik kat umah. Hai apakan daya boss bagi deadline Monday semalam baru bagi...editing graphic pulak tu.. but im luck i got a hobby to do ;p






Yang ni pulah bunga yang di buat kat tangan, hujug tangannya pulak dijahit benang getah so i tak buat apa2 manik kat situ..

Dah dapat dah....seronoknye!!!!

12:41 PG Edit This 0 Comments »


Tak sabar nak buat, tadi kan time balik lunch i pegi lah kedai buku yang norabeads emailkan kat i tu, mahalnye buku manik kat sini! kedai buku India pulak tu!!...ade dia jual B$44.90 kat sini...nasiblah buku yang RJ tu edisi yang lama so i belum beli lah...tapi i dapat buku asas yang lain pulak hhmmm tak ape lah yang ni pun tak kurang jugak info dia price pun bileh tahan.. jeng jeng jeng... suke bebeno... ;p

Testing....Crumble...

11:56 PTG Edit This 0 Comments »



Testing....tulah dia saje nak cuba-cuba buat tapi simple je i buat, masani sedang buat manik sisik ikanlah pulak. Thanx to my dear friends yang rajin tunjuk ajar saya kat blog ni, to kawan-kawan semanik aktiviti ngan saya terima kasih lah bebanyak kerana tak jemu-jemu memberikan tips dan makluman tentang berita terkini dlm bidang jahitan manik ni...eg, cheq-su, edamanik, sheik, norabeads, arry, izan, beads glam and banyak g yang tak tersebutkan ni.. thanx all...

Sembang-sembang

10:53 PTG Edit This 0 Comments »



Assalamualaikum semua, dah lama tak update blog ni diam tak diam raya dah berlalu dah banyak makan rasa malas pun ada tapi itu cerita raya so masa ni musim buah lah pulak yea... nak cerita lah sikit kat sini yang i sikit terkejutlah jugak ada seorang kawan kat ofis ni, berkebun pokok rambutan ni yang tak ada bijik :p [seedless] macam grapes lah pulak! sedap tau...