Taman Permata Hijau....

9:23 PTG Edit This 0 Comments »
Semenjak dua menjak ni tah kenapa tangan ni malas nak bergerak jait manik, sebetulnya ada lah 2, 3 pasang dah buat tapi malas nak upload sebab editing image ni melenguhkan banyak sangat software yang digunakan....tapi kali ni i ada kesempatan and adalah rajin sikit tu so suke sangat nak upload tapi baru yang ni je! lagipun penat setelah bekerja tadi belum lagi hilang tapi sudi-sudikanlah yea untuk menjamu mata menengoknya kepada yang sudi tu terima kasih lah :-))

Nak sangat tapi takada masa....

9:29 PTG Edit This 0 Comments »
Baru-baru ni adalah i tengok kat kawan [Arishah beaders] hati terasa bersemangat semula walaupun bz sangatlah this lately!, so untuk menaikkan semangat yang ada ni, i upload picture dari hasil tangan dia!!! ada masa terluang i will publish mine k...tq arry coz u dah naikkan semangat yang dah lelah ni..

Birthday teman

8:00 PTG Edit This 0 Comments »
Tip tap tup...tau2 dah balik dari amaf, di ofis lah pulak. Teman2 kat ofis sambut b'day terkejut jugak kirakan surprise jugak nih...siapa lagi kalu bukan jurugambar n attachment student kita yang punye b'day nih, coz tak ada mase diorang kat ofis nih tunggu masa yang sesuai nak celebrate but still @ same month lah..cuma backdated sikit...Happy Belated B'day teman!!!

Selamat Hari Jadi to - Mak & Azim

Sedapnye cake! chocolate fillings tau..

Asyiknye aku makan dah tak tengok boss kat sebelah tu!!! hehehe maklumlah baru balik kerja shift kan..

A.M.A.F moods!!!

6:56 PTG Edit This 0 Comments »
Lama tak update, tak de masa nak update! Hah la ni nak cerita masa kerja A.M.A.F tempoh hari hui... tersangat lah seboknye tak menyempat-nyempat... al maklumlah jabatan kite orang pun contribute jugak tau! commitee lah katakan! kerja pakai shift n kepada ketua2 pulak as early as 6.30 am balik pulak sampai 10 pm, so ada lah sikit sebanyak kenangan yang di potrait kan!! bila ada masa terluang mula lah nak pose kan!!!

tunggu waktu habis shift ni..

Alamak yang ni kena update lah!! cepat...cepat..reprint

Hah ni pulak kena reconfirm ngan Liason Officer lagi nih..

Teman ni pulak sempat jugak check email dari ofis tu, yealah takut2 ada yang urgent kan!!
Laa....dah nak selesai a.m.a.f barulah boleh bersantai macam ni...
apa2 pun syabas lah u guys!!!


Sisik ikan Permata Hati

12:47 PG Edit This 0 Comments »
Mencuba bunga sisik ikan ni buat pertama kalinya, memandangkan saya ni suke sangat kat bunga-bungaan so i buatlah mengikut idea sendiri well, cube je kan tapi yang ni belum siap lagi. Anyway kat tangan i buat lain pulak bunganya!.. bukan apa saja tak nak buat cepat2 sebab bz ngan kerja2 kat ofis, tu pun kerja bawa balik kat umah. Hai apakan daya boss bagi deadline Monday semalam baru bagi...editing graphic pulak tu.. but im luck i got a hobby to do ;p






Yang ni pulah bunga yang di buat kat tangan, hujug tangannya pulak dijahit benang getah so i tak buat apa2 manik kat situ..

Dah dapat dah....seronoknye!!!!

12:41 PG Edit This 0 Comments »


Tak sabar nak buat, tadi kan time balik lunch i pegi lah kedai buku yang norabeads emailkan kat i tu, mahalnye buku manik kat sini! kedai buku India pulak tu!!...ade dia jual B$44.90 kat sini...nasiblah buku yang RJ tu edisi yang lama so i belum beli lah...tapi i dapat buku asas yang lain pulak hhmmm tak ape lah yang ni pun tak kurang jugak info dia price pun bileh tahan.. jeng jeng jeng... suke bebeno... ;p

Testing....Crumble...

11:56 PTG Edit This 0 Comments »



Testing....tulah dia saje nak cuba-cuba buat tapi simple je i buat, masani sedang buat manik sisik ikanlah pulak. Thanx to my dear friends yang rajin tunjuk ajar saya kat blog ni, to kawan-kawan semanik aktiviti ngan saya terima kasih lah bebanyak kerana tak jemu-jemu memberikan tips dan makluman tentang berita terkini dlm bidang jahitan manik ni...eg, cheq-su, edamanik, sheik, norabeads, arry, izan, beads glam and banyak g yang tak tersebutkan ni.. thanx all...

Sembang-sembang

10:53 PTG Edit This 0 Comments »



Assalamualaikum semua, dah lama tak update blog ni diam tak diam raya dah berlalu dah banyak makan rasa malas pun ada tapi itu cerita raya so masa ni musim buah lah pulak yea... nak cerita lah sikit kat sini yang i sikit terkejutlah jugak ada seorang kawan kat ofis ni, berkebun pokok rambutan ni yang tak ada bijik :p [seedless] macam grapes lah pulak! sedap tau...

Simple is idealistic...[3]

9:38 PG Edit This 0 Comments »




Ragam Raya....nak cepat, cantik, simple le jawabnye!!! tetapi tetap idealistic contohnya design2 ni boleh lagi di 'update'kan suatu ketika nanti! tak pe pada my dear cousin yang punya baju nih jangan le rasa jenuh yea sebab nak hantar untuk buat update lagi nih....nanti hantar lah awal2 yea boleh le buat grand!

Simple is idealistic...[2]

9:34 PG Edit This 0 Comments »



Nak cepat, cantik dalam masa yang singkat...