Simple is idealistic...[3]

9:38 PG Edit This 0 Comments »




Ragam Raya....nak cepat, cantik, simple le jawabnye!!! tetapi tetap idealistic contohnya design2 ni boleh lagi di 'update'kan suatu ketika nanti! tak pe pada my dear cousin yang punya baju nih jangan le rasa jenuh yea sebab nak hantar untuk buat update lagi nih....nanti hantar lah awal2 yea boleh le buat grand!

Simple is idealistic...[2]

9:34 PG Edit This 0 Comments »



Nak cepat, cantik dalam masa yang singkat...

Simple is idealistic...[1]

9:30 PG Edit This 0 Comments »



Nak cepat, nak cantik tapi suntuk masa dah...

Bunga Aidilfitri...

12:14 PG Edit This 0 Comments »



Hah yang ni kebetulan image ni ada pada harddisk i, so squeeze time nak upload... inti bunga dark purple kristal with green+cream petals..... bahagian tangan dan dada juga dijahit manik.

More to upload....

12:33 PG Edit This 0 Comments »
Sebenarnya ada afew baju lagi i nak upload tapi masa tak menyempat-nyempat ni.. so i kena edit dulu barulah upload yea, buat masani dok melayan open house je disana-sini...hmmm

UCAPAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN

12:26 PG Edit This 0 Comments »
Photo Raya yang sempat dirakamkan olih our friend Mr Hanshen (Mak Hon Shang).. jurufoto yang terkenal le... n handsome yea. Nak contact dia cubalah di +6738833403 dan silalah layari blog beliau di sebelah kanan link bloger saya nih..

Salam Aidilfitri Minal Aidil Walfa'izeen....

Manik sweet maniks....

10:10 PTG Edit This 0 Comments »

Sejuk rasa hati bila lihat hasil tangan i dipakai oleh tuan yang empunya baju...

Highlight black & white

7:17 PTG Edit This 0 Comments »




Yang ni paling simple highlight tapi simple pun it takes 3 days for me to make, apa tidaknya i demam waktu tu n tak terfikir macamana nak design sebab nak cepat....hai lah customer tolonglah jangan yang last minute..bukan apa takut nanti tuan punya baju tu tak bekenan f simple sangat kan al maklumlah raya setahun sekali kan!! semua nak Grand....Apa2 pun baju nih bila d pakai pasti lip lap lip lap sebab i guna labuci rainbow silver.

Winter Blossom ....

7:11 PTG Edit This 0 Comments »





Hah itulah kawan i yang cakap, sebab kata dia rupa bunge dia mcm bunge cina [winter blossom] hai tak perasan lah pulak... inilah kejadiannya baju yang siap semalam tu. harap tuan punya baju sukelah yea..

Emergency punya pasal....

7:02 PTG Edit This 0 Comments »
Ni dah waktu kecemasan kena buat cepat ada extra tempahan dari sepupu yang tersayang, huh apa lagi macam nak rak jahit manataknya nak kemas rumah lagi nih...nak tahu tengoklah kesudahannya apa jadik i kerja kan baju nih...

Selamat Hari Raya to my lovely twin customer...

6:47 PTG Edit This 0 Comments »

Hah kalau nak tahu inilah tuan punya baju yang i jahit minggu lepas. C kembar yang cute n kesayangan ayah bonda ni seorang dah berlepas ke London jumaat lepas yang akak dia menyusul minggu depan lah pulak. Apa2 pun pada bondanya [my friend] janganlah bersedih yea! sebab berjauhan. Saya nak ucapkan SALAM AIDILFITRI pada mereka sekeluarga dan pada semua kawan2 yang mengenali saya & keluarga.

Thank U my friend...

9:59 PG Edit This 0 Comments »

Sedikit terkejut bila tiba2 tadi dikunjungi oleh kawan baik i [chen]. Dengan membawa hamper penuh dengan chocolate! bukan apa setiap tahun memang dia macam tu lah, sejak i kenal dia sebagai kawan kira2 5 tahun lalu.. rupa2nya dia nak bertolak ke Singapore so takut tak sempat nak kasi makanya dihantar today...Thank you Chen :-)

Bunga-bunga AidilFitri

5:50 PG Edit This 0 Comments »
Rona kain biru & hijau, so i decide to make the flower yellow n kena siapkan jugak before tuesday nih.. ramai yang tanya berapa harga buat baju bunga seperti ni yang di pasang pada leher + bawah baju + tangan, sudah jenuh menjawab i rasa i nak bagi tau yang harga dia $25 for budak & for adult $30, itupun depends on d design bunga. Ada jugak yang buat pada leher+bawah baju je sebab bahagian tangan ada design getah, so i charge $18 je :-) Apa2 pun i always stick to this price je.. Unless ada extra ordinary request!! sebarang pertanyaan bolehlah write in my chat box kat tepi ni yea..manalah tau ada yang sudi nak bertanya or comment.. TQ



Rantaian kasih

5:38 PG Edit This 0 Comments »




Hah baru hari ni je dapat mengupload gambar yang ni, sebab banyak nak siapkan cepat baju2 nih...apa tidaknya baju sendiri ada 3 lagi i belum siapkan...design pada baju kali ni i call 'rantaian kasih' sebab ada dot yang menyambongkan pada setiap bunga, tambah meriahlah raya nih ditambah dengan kasih silaturrahim..nampak manis bila dipakai sebab gabongan warnanya yang manis nih...bunga2 ni di buat pada leher + tangan + bawah baju.

Seri Aidil Fitri...cont'...

5:29 PG Edit This 0 Comments »
Seperti yang dijanji inilah kesudahan hasil highlight pada baju nih....fuh..lah mak penatnya tak terkata tapi itulah kena siapkan jugak kan... masih jugak ada permintaan untuk tempahan tapi apa2 pun harap maaflah pada kawan2 sebab dah overload dah ni.. mata pun dah naik kelabu! apa2 pun lain kali buatlah tempahan lebih awal yea...kepada tuan baju ni di ucapkan selamat beraya sakan lah yea, al maklumlah dapat 8 '0' lavel pada exam june yang lepas mestilah nak celebrate kan...Congrats!



Add Image

Seri Aidil Fitri....

5:27 PTG Edit This 0 Comments »



Hah yang ni baru jahit semalam, kain batek rona merah+oren baru dapat ilham. Sengaja i jahit kat tangan dulu sebab mood sedang berkobar-kobar ni n bahagian depan & leher baju akan d jahit highligh (today) supaya menambahkan lagi seri Aidil Fitri.....